[kswr_spacer spc_desk_height=”0″ spc_tablet_height=”25″ spc_tablet_sm_height=”25″ spc_phone_height=”50″ spc_phone_sm_height=”50″]
[kswr_animationblock anch_duration=”1″ anch_delay=”0″ anch_iteration=”infinite” anch_type=”fadeIn” anch_reanimate=”true”][kswr_singleicon si_icon=”km-icon-keyboard_arrow_down” si_iconsize=”100″ si_bgsize=”100″ si_border_radius=”0″ si_ic_color=”{“type“:“color“,“color1“:“rgba(255, 255, 255, 1)“,“color2“:“#333“,“direction“:“to left“}” si_elem_align=”center” si_rotation=”false” si_style_default=”0″ si_elem_margins=”margin-top:0px;margin-bottom:0px;”][/kswr_animationblock]
[kswr_spacer spc_desk_height=”50″ spc_tablet_height=”50″ spc_tablet_sm_height=”50″ spc_phone_height=”50″ spc_phone_sm_height=”50″]
[kswr_twopichover tph_style=”zoomin” tph_border_width=”0″ tph_border_color=”” tph_bxshadow_hover_enabled=”off” tph_link=”url:http%3A%2F%2Fvitaminenexpress.nl%2Fwat%2F|||” tph_image_one=”136″ tph_image_two=”137″]
[kswr_twopichover tph_style=”zoomin” tph_border_width=”0″ tph_border_color=”” tph_bxshadow_hover_enabled=”off” tph_link=”url:http%3A%2F%2Fvitaminenexpress.nl%2Fhoe%2F|||” tph_image_one=”134″ tph_image_two=”135″]
[kswr_twopichover tph_style=”zoomin” tph_border_width=”0″ tph_border_color=”” tph_bxshadow_hover_enabled=”off” tph_link=”url:http%3A%2F%2Fvitaminenexpress.nl%2Fkosten%2F|||” tph_image_one=”147″ tph_image_two=”148″]
[kswr_twopichover tph_style=”zoomin” tph_border_width=”0″ tph_border_color=”” tph_bxshadow_hover_enabled=”off” tph_link=”url:http%3A%2F%2Fvitaminenexpress.nl%2Fcontact%2F|||” tph_image_one=”145″ tph_image_two=”146″]
[kswr_twopichover tph_style=”zoomin” tph_border_width=”0″ tph_border_color=”” tph_bxshadow_hover_enabled=”off” tph_link=”url:http%3A%2F%2Fvitaminenexpress.nl%2Fgratis-kist%2F|||” tph_image_one=”369″ tph_image_two=”368″]
[kswr_spacer spc_desk_height=”50″ spc_tablet_height=”50″ spc_tablet_sm_height=”50″ spc_phone_height=”50″ spc_phone_sm_height=”50″]
[kswr_spacer spc_desk_height=”50″ spc_tablet_height=”50″ spc_tablet_sm_height=”50″ spc_phone_height=”50″ spc_phone_sm_height=”50″]
[kswr_spacer spc_desk_height=”50″ spc_tablet_height=”50″ spc_tablet_sm_height=”50″ spc_phone_height=”50″ spc_phone_sm_height=”50″]
[kswr_spacer spc_desk_height=”25″ spc_tablet_height=”25″ spc_tablet_sm_height=”25″ spc_phone_height=”25″ spc_phone_sm_height=”25″]
[kswr_spacer spc_desk_height=”100″ spc_tablet_height=”100″ spc_tablet_sm_height=”100″ spc_phone_height=”100″ spc_phone_sm_height=”100″][kswr_lineseparator ls_height=”8″ ls_color=”{“type“:“color“,“color1“:“#31a03b“,“color2“:“#333“,“direction“:“to left“}” ls_style=”from-right” ls_width=”100%” ls_margins=”margin-top:0px;margin-bottom:0px;margin-left:0px;margin-right:0px;”][kswr_heading head_align=”center” head_title_color=”{“type“:“color“,“color1“:“#31a03b“,“color2“:“#333“,“direction“:“to left“}” head_subtitle_color=”#333333″ head_title=”Fruitvliegjes” head_title_fsize=”font-size:60px;” head_title_fstyle=”font-family:Rancho;font-weight:900;” head_subtitle_fsize=”font-size:14px;” head_subtitle_fstyle=”font-family:Default;font-weight:inherit;” head_title_margins=”margin-top:0px;margin-bottom:0px;” head_subtitle_margins=”margin-top:0px;margin-bottom:0px;”][/kswr_heading][kswr_lineseparator ls_height=”8″ ls_color=”{“type“:“color“,“color1“:“#31a03b“,“color2“:“#333“,“direction“:“to left“}” ls_style=”from-left” ls_width=”100%” ls_margins=”margin-top:0px;margin-bottom:0px;margin-left:0px;margin-right:0px;”][kswr_spacer spc_desk_height=”50″ spc_tablet_height=”50″ spc_tablet_sm_height=”50″ spc_phone_height=”50″ spc_phone_sm_height=”50″]

Heerlijk die zomermaanden.

Helaas is het warme weer ook een omstandigheid waarbij de fruitvliegjes zich weer eens laten zien. Maar wat doe je er eigenlijk tegen?

 

Voorkomen is het beste. Enkele tips hiervoor zijn:

  • Zorg dat fruit koel ligt.
  • Gooi restproducten van fruit weg in een vuilnisbak, buiten je werkruimte of keuken.
  • Werk met kleinere vuilniszakjes, waardoor je sneller verschoont en dus de vliegjes minder kans hebben zich sterk te vermenigvuldigen.

 

Helemaal voorkomen is gewoon heel lastig. Tien minuten op google en je hebt legio handige en leuke tips vanuit de praktijk. Hier enkele voorbeelden:

  • Zet een bakje met water en een klein beetje azijn in de buurt en de vliegjes zijn er snel vandoor.
  • Een glaasje voor de helft met appelsap gevuld en de andere helft met azijn. Klein scheutje afwasmiddel erbij.
  • Snijdt een sinaasappel door en steek er enkele kruidnagels in. Volgende dag eventueel de andere helft en herhalen.
  • Er komen veel tips vanuit de praktijk met wijn en port. Schijnbaar zijn de fruitvliegjes alcoholisten en trekt dit erg hun aandacht, totdat ze er dronken bij neervallen.
  • Een fruitvliegenvanger kan natuurlijk ook. Vaak worden deze geleverd met een vloeistof die de fruitvliegjes lokt en een plakrand die de fruitvliegjes vangt. Deze werken ca 5-6 weken.
  • Zet ramen open en zorg voor een verkoelend briesje in warme dagen. Een ventilator is ook handig aangezien je deze op een juiste plek kunt zetten. Je kunt voorkomen dat de vliegjes naar het fruit vliegen en dat deze er niet op blijven zitten.
[kswr_spacer spc_desk_height=”25″ spc_tablet_height=”25″ spc_tablet_sm_height=”25″ spc_phone_height=”25″ spc_phone_sm_height=”25″]
[kswr_spacer spc_desk_height=”25″ spc_tablet_height=”25″ spc_tablet_sm_height=”25″ spc_phone_height=”25″ spc_phone_sm_height=”25″]
  • Haal de mediterraanse sfeer naar binnen!

Fruitvliegjes houden niet van de geur van salie, dille, basilicum of lavendel. Door bijvoorbeeld een vers plantjeĀ  lavendel of basilicum in de keuken of op kantoor neer te zetten, zullen de fruitvliegjes langzaam verdwijnen. Dit is overigens geen snelle methode, maar het is uiteindelijk wel effectief en het geeft ook nog eens een aangename sfeer in huis of op kantoor. 2 (fruit)vliegen in een klap!

Als je geen plek hebt voor een plantje, kun je ook natuurlijk ook een aantal blaadjes basilicum of een takje lavendel in een bakje leggen, op tafel of bij de fruitschaal.

 

We wensen iedereen een fijne en gezonde zomer!

Gezonde groet, VitaminenExpress.

[kswr_spacer spc_desk_height=”100″ spc_tablet_height=”100″ spc_tablet_sm_height=”100″ spc_phone_height=”100″ spc_phone_sm_height=”100″]
[kswr_spacer spc_desk_height=”100″ spc_tablet_height=”100″ spc_tablet_sm_height=”100″ spc_phone_height=”100″ spc_phone_sm_height=”50″]
[kswr_spacer spc_desk_height=”50″ spc_tablet_height=”50″ spc_tablet_sm_height=”50″ spc_phone_height=”50″]
[kswr_heading head_title_color=”{“type“:“color“,“color1“:“rgba(255, 255, 255, 1)“,“color2“:“#333“,“direction“:“to left“}” head_subtitle_color=”#333333″ head_title=”Neem direct contact op!” head_title_fsize=”font-size:35px;” head_title_fstyle=”font-family:Rancho;font-weight:inherit;” head_subtitle_fsize=”font-size:14px;” head_subtitle_fstyle=”font-family:Default;font-weight:inherit;” head_title_margins=”margin-top:50px;margin-bottom:0px;” head_subtitle_margins=”margin-top:0px;margin-bottom:0px;”]info@vitaminenexpress.nl[/kswr_heading][kswr_cf7 cf7_id=”302″ cf7_style=”kleur”]
[kswr_spacer spc_desk_height=”50″ spc_tablet_height=”50″ spc_tablet_sm_height=”50″ spc_phone_height=”50″ spc_phone_sm_height=”50″]
[kswr_spacer spc_desk_height=”50″][kswr_heading head_title_color=”{“type“:“color“,“color1“:“rgba(255, 255, 255, 1)“,“color2“:“#333“,“direction“:“to left“}” head_subtitle_color=”#333333″ head_title=”Neem direct contact op!” head_title_fsize=”font-size:35px;” head_title_fstyle=”font-family:Rancho;font-weight:inherit;” head_subtitle_fsize=”font-size:14px;” head_subtitle_fstyle=”font-family:Default;font-weight:inherit;” head_title_margins=”margin-top:50px;margin-bottom:0px;” head_subtitle_margins=”margin-top:0px;margin-bottom:0px;”]info@vitaminenexpress.nl[/kswr_heading][kswr_cf7 cf7_id=”302″ cf7_style=”kleur”][kswr_spacer spc_desk_height=”50″]